Cat costa un semineu

Cat costa un semineu - preturi seminee pe lemne sau peleti

Semineul este încălzitorul auxiliar preferat al romanilor. Dar dacă ești tentat de experiența încălzirii cu lemne sau peleti, este în interesul tău să iei în considerare cu atenție prețul unui șemineu și instalarea acestuia. Cât costă un șemineu? Cât costă instalarea unui insert de șemineu? Cât costă instalarea unui șemineu nou sau renovat? Să aflăm împreună ce buget să alegem pentru instalarea unui insert de șemineu sau a unui șemineu.

Cat costa un semineu si cum sa il alegi?

Înainte de a stabili prețul unui șemineu, este o idee bună să determinați modelul de șemineu care vă interesează. Există diferite opțiuni atunci când instalați un șemineu:

 • Semineul cu lemne: este un semineu nou cu vatra inchisa, care este cea mai buna solutie in cazul in care locuinta dumneavoastra nu are inca semineu.
 • Insertul de semineu: este un semineu inchis care poate fi integrat intr-un semineu existent, pentru a-l inchide.
 • Seminee alternative: daca cauti mai mult estetica decat incalzire, exista seminee pe gaz, bioetanol sau chiar electrice.

Să aruncăm o privire la soluțiile disponibile pentru tine:

Criterii de alegere a unui semineu

Când vine vorba de șeminee, prima alegere este între șemineul deschis și insertul pentru șemineu (un șemineu închis).

Deși este evident că șemineul are farmec, doar un șemineu deschis va fi relevant ca soluție de încălzire. Daca cauti sa beneficiezi de un semineu eficient, este mai bine sa investesti in instalarea unui insert de semineu (care transforma un semineu deschis intr-un semineu inchis). Când este nou, veți instala neapărat un șemineu închis, ceea ce este mult mai relevant. Apoi, întreabă-te despre bugetul pentru a planifica acest tip de instalare. Într-adevăr, în ceea ce privește prețul, intră în joc mai mulți factori. Acestea includ:

 1. Prețul instalării coșului de fum,
 2. Prețul șemineului și al accesoriilor sale,
 3. Costuri suplimentare legate de lucrare,
 4. Cheltuieli de întreținere etc.
 5. Pretul unui semineu va depinde direct de modelul de semineu ales, asa cum vom vedea mai tarziu.

Ce semineu sa aleg?

Exista mai multe optiuni cand vine vorba de seminee (deschise sau inchise, cu sau fara insert, diferite tipuri de alimentare etc.). De asemenea, aveți de ales între un șemineu pe lemne, gaz, bioetanol sau chiar electric. Pentru a spune simplu, doar șemineul pe lemne și șemineul pe gaz pot acționa ca încălzire suplimentară. Celelalte soluții sunt în esență decorative (și, prin urmare, nu au interes ca încălzire)

Preturi semineu pe lemne sau peleti
Preturi semineu pe lemne sau peleti
Pretul unui semineu si montajul acestuia

Există diferite tipuri de șeminee care diferă în funcție de tehnologie, metoda de alimentare și preț. Află în tabelul de mai jos prețul unui șemineu în funcție de model.

Tipul coșului de fum Prețul unui coș de fum (excluzând instalația)

 • Semineu pe gaz De la 1100 € la 2500 € (Găsiți un meșter)
 • Semineu deschis De la 600 la 4000 €
 • Semineu cu insert Intre 600€ si 2900€ (Vezi preturi)
 • Semineu inchis Intre 1100€ si 4000€
 • Semineu cu bioetanol sau electric De la 600 € la 1900 €

Rețineți că prețurile menționate pe această pagină nu includ montarea coșului de fum. În medie, costul instalării unui șemineu este între 600 și 2000 de euro (Comparați ofertele), în funcție de lucrarea de efectuat. Bugetul pentru montarea unui coș de fum este mai mare dacă locuința nu este încă utilată, pentru că atunci este necesară asigurarea carcasei și evacuarea.

Nota: Vă rugăm să rețineți: pentru întreținere, rețineți că prețul de curățare a coșurilor depinde de prețurile practicate de profesionist.

Cel mai bun semineu si costuri de instalare sau constructie
Cel mai bun semineu si costuri de instalare sau constructie
De ce să puneți o inserție pe șemineu?

Dacă casa ta are deja un șemineu, cea mai puțin costisitoare opțiune va fi instalarea unui insert de șemineu. Optarea pentru un semineu cu insert este cel mai bun mod de a face economii semnificative la factura de incalzire si iti poate permite sa beneficiezi de un anumit ajutor financiar.

Inserție de șemineu: încălzire mai ecologică

Pentru multe gospodării, instalarea unei inserții pe un șemineu face parte din abordarea ecologică a reducerii impactului asupra mediului. Fie că folosești peleți sau bușteni, șemineul pe lemne funcționează cu energie regenerabilă: lemn.

Semineul cu vatra inchisa este mult mai eficient decat semineul cu vatra deschisa. Inserția de șemineu îmbunătățește astfel considerabil eficiența unui șemineu. Sigilarea coșului de fum cu o inserție ajută, de asemenea, la limitarea emisiilor de particule fine. Acesta este chiar și motivul pentru care devine obligatorie instalarea unei inserții în timpul renovării unui șemineu.

Oferă un confort de utilizare de neegalat

Instalarea unei inserții este și o chestiune de estetică. Instalarea unui șemineu închis îți îmbunătățește casa. Camuflează un șemineu vechi în spatele unei inserții elegante și de designer. În plus, aceasta oferă un confort optim de încălzire.

Cu un șemineu închis și ventilat, inserțiile sunt mult mai eficiente decât un șemineu deschis. Care oferă o eficiență energetică de aproximativ 25 până la 35%. În plus, o inserție de șemineu poate atinge performanțe de până la 85%, sau chiar mai mult. Aceasta înseamnă că 80% din energia produsă de combustibil este folosită pentru încălzirea încăperii.

Economii la factura de incalzire

Lemnul este, fără îndoială, cea mai economică metodă de încălzire disponibilă. Utilizarea buștenilor într-un șemineu cu inserție reduce prețul pe kW/h la mai puțin de 4 cenți.

Utilizarea unui pelete poate costa mai puțin de 6 cenți. Spre deosebire de încălzirea electrică care costă 14 cenți. În consecință, instalarea unei inserții este amortizată pe termen mediu prin economii la costurile combustibilului.

Mai sunteti interesat sa instalati un semineu?

OBTINE PANA LA 5 OFERTE DE PRET!

 

3 Comentarii

 1. Dorian
  16 ianuarie 2024

  Sunt interesat de un semineu modern si vreau oferte.

 2. Radu
  17 ianuarie 2024

  Imi doresc si eu un semineu in sufragerie.

 3. Ionel
  17 ianuarie 2024

  Preturi bune!

Lasa un comentariu