1.Acceptul dumneavoastra
Utilizand si/sau vizitand pagina de web Insantier.com, (inclusiv tot continutul disponibil prin aceste site-uri), denumite de aici inainte ca si Portal Web/Portal WebURI, ACCEPTATI AUTOMAT TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE A PAGINII WEB. De asemenea, accesarea si navigarea pe oricare Portal Web, presupun acceptarea tuturor conditiilor si termenilor prezentati in continuare. Cu fiecare vizitare a Portal Webului, utilizatorul/vizitatorul declara ca implicit este de acord cu termenii si conditiile de utilizare. In situatia in care nu sunteti de acord cu acestia, va rugam sa incetati utilizarea serviciilor furnizate prin intermediul Portal WebULUI.

2. Servicii si administrarea lor
2.1 Portal WebUL este administrat de Romprest SRL, mai multe detalii de informare aici …. Responsabil date Liviu D e-mail: info@insantier.com.

2.2 Servicii
2.2.1 Romprest SRL ofera o platforma online (serviciul), prin intermediul unui Portal Web, care permite : – pentru companii, firme: de a se informa despre proiecte si santierele din tara si de a gasi potentiali clienti interesati de serviciile sau produsele firmei, de a-I contacta si de a se promova acestora.
sau
– vizitatorilor: sa se informeze si sa solicite detalii sau oferte de pret despre diferite produse sau servicii. Pentru a obtine informatii sau oferte de pret de la firmele partenere cu Romprest, utilizatorului i se poate cere crearea unui cont pe Portal Web sau completarea unor formulare online, care presupun oferirea unor date de identificare. Utilizatorul va oferi informatii care sa se poata verifica de catre specialistii Romprest SRL. Angajatii Romprest vor face eforturi in limite rezonabile pentru a corecta si a actualiza informatiile de pe site, care vor fi apoi prelucrate si directionate catre alte baze de date : Insantier.com

Prin completarea datelor de identificare, utilizatorul sau firma bifeaza ca este de acord ca datele sale sa fie preluate de Romprest SRL si procesate de acesta sau de partenerii sai pentru a putea beneficia de serviciile Romprest. In cazul in care se identifica situatii in care informatiile nu sunt corecte, sunt jignitoare, sau pot afecta negative imaginea Romprest sau a partenerilor sai, directionarea datelor catre alte Portal Weburi marca Romprest nu se va efectua. De asemenea, in aceste cazuri, ne rezervam dreptul de a nu raspunde solicitarilor utilizatorului.
Puteti citi mai multe despre securitatea datelor cu caracter personal in Politica de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal.

2.2.2 Romprest isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela : si anume sa nu raspunda, sau sa nu realizeze serviciul pentru anumite persoane fizice sau juridice. Completarea formularului online sau contactul prin alte metode (telefon, fax, email, posta) nu obliga pe Romprest la nici o forma de oferire de serviciu sau produs, ci sta la decizia Romprest daca va presta serviciul, fie el gratuit sau contra-cost.

2.2.3. Utilizator – in sensul termenilor si conditiilor – este fiecare persoana, fizica sau juridica, care acceseaza un Portal Web cu scopurile mentionate la punctul 2.2.1. Utilizarea Portal Webului se face pe propriul risc, Romprest nefiind responsabila de orice prejudicii care pot interveni in urma utilizarii prezentului Portal Web, a oricarei parti din acesta, a oricarui material scris in forma fizica sau electronica primit de la Romprest sau orice produs Romprest sau de la partenerii acestuia.

3. Politica de confidentialitate
Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii/dispute privind fraudele la plata catre urmatorii destinatari: Bancile implicate in platile online, Organismele Internationale de Carduri si Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, catre institutiile abilitate.

In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2000, utilizatorii nostri au urmatoarele drepturi:
1) Dreptul la informare (art.12)
2) Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
3) Dreptul la interventie (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si in mod gratuit, urmatoarele:
a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
b) transformarea datelor personale nelegale in date anonime;
c) notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).
4) Dreptul la opozitie (art.15) – dreptul de a se opune, in mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
5) Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) – dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost incalcate.
6) Dreptul de a face plangere la autoritatea de supraveghere (art.25).
Puteti citi mai multe despre securitatea datelor cu caracter personal in Politica de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal. Pentru operatiuni legate de informatiile dumneavoastra personale sau pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteti trimite cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: str Fantana Popova 42 la Romprest sau transmisa prin email, la adresa: info@insantier.com

4. Utilizarea Portal Webului
Conditia utilizarii Portal Web este ca sa nu folositi informatiile si serviciile care se regasesc acolo in nici un scop ilegal, sau in scop interzis de prezentele conditii si notificari.

Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:
4.1. Utilizarea serviciului se face pe propria raspundere. Astfel Romprest SRL nu poate fi responsabil pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau a site-urilor web in legatura cu acesta.
4.2. Romprest SRL nu este raspunzator si nu ofera nici o garantie ca:
a) serviciul va indeplini toate cerintele dumneavoastra;
b) serviciul va fi disponibil sau functional 24 de ore din 24
c) orice eroare de program sau disfunctionalitate va fi remediata;
d) datele prezentate pe site sunt complete, actuale sau corecte;
e) informatiile furnizate de Utilizator vor fi acceptate si afisate pe site;
4.3 Orice informatie obtinuta prin utilizarea serviciului pus la dispozitie de catre Romprest SRL poate fi folosita doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul va fi singura persoana responsabila de eventualele pierderi ce pot rezulta din utilizarea acestor informatii.

4.4. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la Romprest SRL prin intermediul serviciului, nu va crea o garantie care nu este stipulata expres in Termeni si Conditii.

4.5. Serviciile Romprest SRL au caracter pur informativ si NU constituie un sfat, recomandare, oferta sau o invitatie de a cumpara sau a subscrie produse si/sau servicii si nici nu pot sta la baza incheierii sau incetarii unui contract sau a unui angajament de orice natura si nici nu reprezinta o garantie privind minimizarea sau eliminarea anumitor riscuri asociate activitatii utilizatorului.

4.6. Utilizarea informatiilor din Serviciile si Portal Weburile Romprest SRL se face exclusiv pe riscul utilizatorului. Serviciile Romprest SRL au scop informativ pentru solicitantii lor si nu pot fi folosite ca documente oficiale.

4.7. Romprest SRL, precum si oricare dintre angajatii sai, nu isi asuma nici o raspundere privind:
a) pierderi de natura economica inclusiv dar nelimitativ, pierderea de venituri, de profituri, de contracte, de folosinta, de oportunitate, de afacere sau a unor economii anticipate;
b) pierderea de fond de comert, atingeri aduse dreptului la imagine sau la reputatie;
c) pierderi sau daune speciale sau incidentale, directe sau indirecte, suferite sau realizate in legatura cu utilizarea Portal WebULUI si a Serviciilor oferite.
4.8. Romprest isi rezerva dreptul de a modifica Portal WebUL oricand, sau sub orice forma, sau sa desfiinteze accesul partial sau total la Portal Web, sau sa stearga datele stocate fara notificarea prealabila al vizitatorilor.
Evident, Romprest face tot posibilul, dar nu-si asuma raspunderea, ca informatiile publicate pe Paginile Portal WebULUI sa satisfaca deplin cerintele si asteptarile Dumneavoastra. Romprest, in cursul elaborarii continutului Portal Webului, de regula totdeauna procedeaza cu grija necesara, dar se poate intampla, ca informatiile publicate pe Portal Web sa fie nepunctuale, sau sa contina erori.
Vizitatorii Portal Webului iau la cunostinta, ca este necesar verificarea detaliata a informatiilor inaintea utilizarii lor. Pentru eventualele daune cauzate de utilizarea informatiilor neverificate responsabilitatea ii revine exclusiv vizitatorului. Romprest nu poate fi tras la raspundere din cauza utilizarii informatiilor de pe Pagina, sau pentru daunele directe sau indirecte cauzate de lipsa de informatii. Romprest exclude propria raspundere pentru orice dauna cauzata de utilizarea informatiilor aflate pe Portal Web. SC Romprest SRL isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile in orice moment, fara a motiva aceasta actiune si fara avizare prealabila. Utilizatorii vor fi instiintati pe pagina de internet dedicata termenilor si conditiilor asupra modificarilor survenite.

4.9 Sunt interzise:
a) accesul programatic de orice fel pe Portal Web;
b) folosirea informațiilor obținute din platforma in mod public, in orice forma, fără acordul scris din partea SC Romprest SRL;
c) folosirea informațiilor obținute din platforma pentru activități de CALL CENTER fără acordul scris din partea SC Romprest SRL;
d) folosirea informațiilor obținute din platforma pentru SPAM;
e) folosirea platformei de mai mulți utilizatori decât permite licența achiziționată. Fiecare utilizator poate accesa platforma de pe cel mult 3 dispozitive separate. Platforma nu poate fi accesată simultan de pe același cont pe mai multe dispozitive;
f) furnizarea de informații false sau incorecte la completarea formularelor de inregistrare sau a formularelor de comanda;
g) utilizatorul înțelege ca informațiile si instrumentele din platforma sunt oferite pentru nevoia proprie de informare si nu pentru uzul general (public).

5. Cont de utilizator
5.1 Toti utilizatorii trebuie sa aiba capacitate juridica deplina pentru a incheia din punct de vedere juridic contracte. Toti utilizatorii care sunt persoane fizice trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani.

5.2 Utilizarea serviciului necesita incheierea unui contract de prestari-servicii cu SC Romprest SRL si in functie de optiunile alese, se va aloca un user unic, o parola si un cod tip sms (trimis strict pe numarul de telefonul al utilizatorului) de catre SC Romprest SRL pentru fiecare persoana – utilizatoare a Portal Webului – numai dupa achitarea contravalorii accesului la Portal Web conform contractului. Daca utilizatorul isi schimba ulterior datele contractuale ce afecteaza in sensul schimbarii accesului userului, este obligat sa informeze imediat Romprest SRL, in scris, cu privire la modificarile survenite.

5.3. Utilizatorul va primi un nume de utilizator (user), o parola. User-ul este reprezentat dintr-un nume ales de catre Romprest, ce va fi folosit pentru accesarea contului de utilizator de pe site, precum si pentru corespondenta de pe Portal Web intre Romprest SRL si utilizator. Utilizatorul este obligat sa ofere date reale (atestand ca fiecare utilizator/user va fi folosit strict de persoana mentionata, iar numarul de mobil specificat este folosit de acea persoana) si sa pastreze secrete datele sale de acces si sa nu permita accesul neautorizat al unei terte parti. Daca utilizatorul isi pierde datele de acces sau daca stie sau crede ca datele sale de acces sunt folosite de catre o terta parte, trebuie sa comunice acest lucru imediat catre Romprest SRL. In caz contrar, se vor considera incalcate Clauzele de confidentialitate iar utilizatorul si societatea-client este pasibila la plata unor despagubiri echivalente cu de 20 ori valoarea abonamentului ales, conform contractului de prestari-servicii semnat.

Detalii despre cum Romprest urmareste si detecteaza activitatea utilizatorilor gasiti la sectiunea Politica de utilizare Cookie-uri. Utilizatorul este obligat ca la fiecare accesare a Portal Webului sau la utilizarea serviciilor oferite sa actioneze in mod legal. Utilizatorul se obliga sa:
a) nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vinda orice fel de informatii sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site web;
b) nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert (si sa nu il autorizeze) sa foloseasca serviciul Romprest pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice alt drept de proprietate intelectuala sau este in orice alt mod ofensator;
c) nu desfasoare (si sa nu permita) activitatea de cracking sau hacking, sau atacurile de tipul „Denial of Service”. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati in instanta, civil si penal.
5.4 Utilizatorul este de acord sa nu faca raspunzator si sa nu actioneze Romprest in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului si a Internetului de catre Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de Romprest ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.

5.5 Romprest SRL isi rezerva dreptul de a refuza/anula/bloca accesarea contului de utilizator, in urmatoarele situatii:
a) existenta unor banuieli ca utilizatorul nu doreste folosirea serviciului in scopul propus prin prezentul act;
b) in caz de pierdere a datelor de acces sau in momentul aparitiei suspiciunii de utilizare abuziva a accesului la date de catre orice persoana;
c) utilizatorul a incalcat oricare dintre termeni sau
d) daca orice actiune a utilizatorului determina aparitia unor motive rezonabile in acest sens.
In cazul in care un cont de utilizator este blocat de Romprest SRL, utilizatorul in cauza este exclus de la reinregistrare si de la deschiderea unui alt cont de utilizator pe Portal Web, fara acordul scris de la Romprest SRL.

5.6 Dupa realizarea contractului de prestari servicii cu Romprest SRL , utilizatorul client va primi un e-mail de confirmare, care contine instructiuni de activare a contului sau. Drepturile si obligatiile dintre Romprest SRL si utilizator vor intra efectiv in vigoare in momentul in care Romprest SRL trimite e-mailul de confirmare a inregistrarii contului. Pentru a completa inregistrarea, utilizatorul trebuie sa acceseze link-ul de activare a contului, trimis in e-mail.

6. Utilizarea serviciului „Profile de companie”
Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:

6.1 Romprest nu este raspunzator si nu ofera nici o garantie ca accesul la „Profile de companie” va fi continuu sau fara erori. Desi se intreprind eforturi sustinute pentru a verifica fiecare informatie, Romprest nu este responsabil pentru eventualele inadvertente cu realitatea sau consecintele folosirii acestor informatii. Romprest nu este raspunzator pentru acele daune, care sunt cauzate de interpretarea datelor, nefunctionarea corespunzatoare, deranjamentul acestuia, inaptitudinea la utilizare, schimbarea neautorizata de catre oricine ale datelor, virus de calculator, deranjament de linie sau de sistem.

6.2 Utilizarea serviciului „Profile de companie” se face pe propria raspundere. Astfel Romprest nu poate fi responsabil pentru nici un fel de daune directe sau indirecte produse prin utilizarea site-ului sau a site-urilor web in legatura cu acesta. Orice informatie obtinuta prin utilizarea serviciului pus la dispozitie de catre Romprest poate fi folosita doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul va fi singura persoana responsabila de eventualele pierderi ce pot rezulta din utilizarea acestor informatii.

6.3 Accesul la „Profile de Companie” se realizeaza strict prin baza de date a „Romprest” si pe baza de credite. Cumparand credite pentru compania dumneavoastra, toate vizualizarile efectuate de angajati se vor contoriza in acelasi cont, respectiv in contul companiei. Din momentul creditarii firmei, compania dumneavoastra este responsabila pentru utilizarea butonului „Vezi Profil de Companie” de catre fiecare user/utilizator din cadrul companiei dumneavoastra care are acces la Portal Web.

6.4 Un Profil de Companie o data vizualizat de pe contul dumneavoastra va fi retinut si nu va trebui sa mai platiti inca o data pentru a vizualiza acel profil de companie timp de 6 luni de zile de la prima data la care a fost vizualizat Profilul de Companie. De asemenea, orice Profil de Companie precum si creditele oferite pentru acest serviciu sunt disponibile strict pe perioada in care compania dumneavoastra are un abonament activ la Portal Web.

7. Preluarea datelor
Preluarea datelor cu softuri este interzisa fara acordul scris al SC Romprest SRL.

8. Declaratia dreptului de autor
Portal Webul cade sub incidenta legii dreptului de autor. Denumirea Portal Webului, forma lui, redactarea lui, sistemul lui, grafica si sistemul de semnalizare grafica al acestuia, vizualizarea lui, structura bazelor de date, continutul acestuia, orice continut fotografic, de text si de grafica, respectiv amplasarea acestora, precum si toate acele caracteristici tehnice, care au legatura cu Portal Webul, si cu proiectarea, realizarea, exploatarea serviciilor acestuia sunt sub protectie juridica. Este interzisa preluarea partiala, sau totala ale acestora; utilizarea acestora sub orice forma este posibila doar cu acordul expres in scris in acest sens al proprietarului de drept SC Romprest SRL.
Este interzisa publicarea, valorificarea, stocarea in alta baza de date publica (accesibil liber, sau urmat de inregistrare, gratuit sau contra cost) a permite descarcarea de pe Portal Web sau a utiliza in acest scop sub orice forma fara acordul scris in prealabil al proprietarului de drept,continutul integral al Portal Webului, al datelor, informatiilor care provin de acolo in forma nemodificata sau modificata, reeditata. Siglele si denumirile de produs Romprest sunt marcile comerciale inregistrare ale firmei Romprest SRL, utilizarea acestora sub orice forma se poate face doar cu acordul prealabil scris al proprietarului de drept in acest sens.

9. Alte dispozitii
1. Exceptii
Nicio renuntare sau intarziere in aplicarea drepturilor oricarei parti nu poate aduce atingere sau restrange drepturile celeilalte parti si nicio renuntare la orice astfel de drepturi nu se considera a fi o renuntare la orice alte drepturi ulterioare.

10. Acorduri si conflicte
10.1 Raporturile dintre SC Romprest SRL si utilizatori sunt reglementate de prezentii termeni si conditii. Romprest si vizitatorii incearca sa rezolve litigiile cauzate de vizitarea Portal Webului, precum si de utilizarea informatiilor si serviciilor pe cale amiabila. În care acesta nu ar da rezultate in termen de 60 de zile calendaristice , atunci vor trece la rezolvarea litigiilor pe cale juridica.
Partile pentru a rezolva litigiile de acest gen, in functie de competenta se supun competentei Tribunalul din Craiova, Romania.

10.2. Forta Majora
Romprest nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand, dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati, a altor retele de care firma Romprest nu este responsabila.

10.3. Jurisdictie
Portal Webul Portal Web este controlat de catre Romprest. Prin accesarea acestui Portal Web, Utilizatorul accepta ca aceste conditii si orice disputa legata de ele sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Acest site web poate fi accesat de oriunde din Romania si de peste hotare. Romprest nu ofera nici o asigurare ca ceea ce acest site contine se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea unei solicitari scrise sau verbal, utilizatorul sau clientul accepta fără obiecțiuni Condițiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

Pentru operatiuni legate de informatiile dumneavoastra personale sau pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteti trimite cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: str Fantana popova Nr42 Craiova, la Romprest sau transmisa prin email, la adresa: info@insantier.com

Publicitatea Inselatoare

Publicitatea inselatoare este reglementata de legea nr. 158 din 2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa.

Legea nr. 158/2008 – Art.1 – Prezenta lege are drept scop protectia comerciantilor impotriva publicitatii inselatoare si a consecintelor defavorabile ale acestora, precum si stabilirea conditiilor in care publicitatea comparativa este permisa. Vezi intreaba lege aici.

Publicitatea inselatoare este publicitatea care, in orice mod, induce sau poate induce in eroare persoanele carora i se adreseaza ori care iau contact cu aceasta si care, din cauza caracterului inselator, poate afecta comportamentul economic al acestora sau care, din acest motiv, prejudiciaza sau poate prejudicia un concurent.

Publicitate comparativă este publicitatea care identifică în mod explicit sau implicit un concurent ori bunuri sau servicii oferite de acesta (art. 3 lit. c din lege).

Ce fapte sunt sanctionate de legea privind publicitatea inselatoare?
In practica institutiei sunt considerate fapte de publicitate inselatoare utilizarea unor anunturi de tipul:

– „cele mai mici preturi si tarife”, „cel mai bun tarif raport calitate-pret”

– „cel mai mic/bun/ ieftin pret din Romania”, „cele mai mici preturi din oras”, „cele mai bune servicii”

– „preturi mai mici decat la..”, „numarul 1 in Romania/oras”, „alegerea nr. 1”

– „cea mai pura apa”, „apa cu cel mai scazut nivel de … din Romania”, fara a prezenta dovezi care sa sustina exactitatea afirmatiilor.

Pentru mai multe exemple de mesaje accesati pagina Ministerului Finantelor la sectiunea Publicitate Inselatoare

Care sunt autoritatile care administreaza legea?
Ministerul Finantelor Publice (MFP) – in cazul mesajelor publicitare, oricare ar fi mijlocul de comunicare ce face posibil transferul informatiei, constata incalcare legii, din oficiu sau la sesizarea comerciantilor, precum si a asociatiilor si organizatiilor care un interes legitim.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) – in cazul mesajelor publicitare de natura sa incalce dispozitiile legii privind publicitate comparativa, constata incalcarea legii, din oficiu sau la sesizarea consumatorilor.

Consiliul National al Audivizualului (CNA) – In cazul mesajelor publicitare transmise prin intermediul comunicatiilor audiovizuale comerciale, verifica si opreste, prin decizie, potrivit competentelor, difuzarea unei comunicatii comerciale, in cazul constatarii de care MFP sau ANPC a incalcarii legii.

Care sunt sanctiunile si amenzile care se pot aplica in cazul incalcarii legii privitoare la publicitatea inselatoare?
Sanctiuni principale: amenda contraventionala ( cu valori intre 3.000 si 30.000, respectiv 6.000 – 60.000 lei) sau avertisment

Sanctiuni complementare precum incetarea publicitatii inselatoare sau a publicitatii comparative ilegale. Publicarea procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei necontestat sau a hotararii judecatoresti integral sau in extras. Publicarea unei declaratii rectificative de catre comerciantul contravenient, atat prin intermediul unui ziar de larga circulatie, cat si prin intermediul mijlocului de comunicare folosit pentru difuzarea anuntului publicitar interzis.